2015

Nyss hemkommen från årets första skridskotur till Lindholmen. Ja jag åkte själv. Tillsammans med halva stans motions-intresserade. Lite mulet och blåsigt men jäkla gött att äntligen få skrinna iväg på hjälmaren efter ett par vintrars uppehåll. Igår blev det årets och veckans andra skidtur i Karlslund. Vasaloppsträningen är inledd! 
 
Men vad hände egentligen i mitt liv förra året då? Det är väl det ni alla sitter och undrar. Jag ska försöka summera det lite snabbt här. 
 
Packade termosmuggen och tog en promenad med kameran kring Boglundängen. Det var en av flera fotopromenader under året. Utökade också kamera-utrustningen med ett nytt objektiv. 
 
 Örebro hockey tog sej till slutspel denna säsong och jag var som vanligt på plats för att hålla koll på statistiken och ta headset-selfies. 
 "En får tacka", "det vete fan" och diverse stock-skämt florerade i vanlig ordning när det spelades Settlers of Katan för jag-vet-inte-vilken gång i ordningen.Tror aldrig jag har vunnit. 
 
 Med ett par mil mer i benen (ca 8 mil) jämfört med föregående år var det återigen dags att ställa sej på startlinjen till Vasaloppet Öppet Spår. Denna gång tillsammans med kusin Erik. Han var först i mål av oss med besked. Jag åkte dock ca halvtimmen snabbare än året innan. Hoppas putsa mer på den tiden i år. 
 
Färden till och från Sälen gick "lysande". Blev till att lämna in bilen på en 4 veckor lång service....
 
 ...medan jag, Micke och Bosse tog våra finaste kostymer och for till Japan. 
 
 Emil och Sanae gifte sej i storstilat japanskt manér. Japanresan var årets riktigt stora grej och ett minne för livet.
 
 
 Yours truly live in Tokyo. De artiga japanerna verkade ändå uppskatta lite Kent. Jag var jobbigt nervös inför detta. 
 
 Efter 12 dagar i Japan och lagom jetlaggade tyckte jag och Micke att en discgolf-runda vore smart. Trots tjuvträning på japanska körsbärsträds-banor så gick det mindre bra. Bilden ovan säger det mesta om årets garanterat sämsta runda. Sumpade t o m en disc i ån. 
 
 Men skam den som ger sej. Vi drog till Kolbäck och kastade järnet en dag i maj. 
 
 Det blev mången discgolf-runda under året. Jag sänkte mitt PB till 69 under sommaren.
 
 Karre in action på banan. 
 
 Jag vann en middag... i något sammanhang. Herrarna hade styrt upp ordentligt! 
 
 Jurassic World-premiär! 
 
 Fredrik fick lite feeling och shoppade en sommarstuga. 
 
 Vi passade på att fira midsommar i bastun i källaren på Markgatan 16. Det skulle visa sej bli första och  enda gången den nyttjades av oss. 
 
 Midsommar-runda i Hästhagen. Notera den varma klädseln. Skapligt kall och regnig dag.
 
 Midsommarafton avslutades med Jeopardy och (evighetshistorier av mr MIke) hos Bosse. 
 
 Sen kom Emil och Adam till Stockholm och vi hookade upp med John och hade en trevlig kväll med gött snack och god mat, musslor vill jag minnas. 
 
 Så var det åter bröllopsdags för Emil och Sanae. Denna gång på svensk mark ute vid Katrinelund. Jag och Mathias rev av ett par dängor under ceremonin. Tror dock det mesta av det blåste bort. Men fint var det.
 
 Glada bröllopsgäster.
 
 Brudparet på ingång till riskastningen.
 
 Brudgummen och hans bästa gubbar.
 
 När det kommer besök från utlandet måste de självklart invigas i den enormt stora sporten Discgolf. Som ni ser älskade de det! Här syskonen Saergant.
 Silas var en naturbegåvning.
 
Sanaes familj och bästa vän fick komma på riktigt svensk bjudning på Markgatan. Det bjussades på korvstroganoff och ris! De var helt i extas över att jag lagat ris till dem. 
 
 Det blev lite släktträff i Söderhamn under sommaren. Kusin Erik kan inte bara åka Vasalopp. Han kan köra båt och bygga stuga också. Stugan har han och kusin Frida hållt på med några år och det var riktigt kul att få se den. Jag hade föreställt mej nåt i stil med en friggebod. Detta var ju ett riktigt hus! Kusinbarnen roade sej med vattenpistolkrig. Under sommaren hade jag mina egna tankar på att köpa en stuga eller en tomt att bygga nåt stugliknande på. Men hittade inget som passade och fick nog inse att råd är nåt jag inte riktigt har nu. Men en dag kanske.... 
 
 Det blev två veckor semester till slut. Under semestern fick jag också besked om att jag fått en utökad tjänst och sen september har jag ett fast rullande schema och behöver inte "behova" ihop mina timmar från dag till dag. Otroligt skönt! 
 
Aron och Veronica fick tillökning och flyttade så småningom till Glanshammar. Vi firade så klart nedkomsten med en discgolf-runda. Det mest minnesvärda från rundan var när jag, efter att ha instruerat Veronica hur hon skulle kasta, får hennes disc mitt mellan ögonen. 
 
 Under semestern blev det även Pride-parad med jobbet följt av kräftskiva på Fredriks nya ställe i Örnsro.
Örebro fyllde 750 år och motorcyklar hoppade över svartån. Open Art tog över stan och det var heldagsparty på Strömpis.
 
 Jag var vikarierande husse till den här damen några gånger under året. The grand old lady Lea.
 
 I september var jag och kollegan Jonas med på Action Run i stan. Det var action må jag säga! Riktigt kul! Hoppas det kommer tillbaka i sommar.
 
Efter Action Run var det bara att kasta sej iväg till konsert i Lillkyrka. Jag och Mathias framförde en låt jag skrivit på konserten som var till förmån för de anländande flyktingarna. Vi hamnade t o m i tidningen.
 
 Några dagar efter action run var det dags att säga hej o tack till Markgatan efter nästan 3 år. Med hjälp av fantastiska människor så gick flytten smidigt som bara den. 
 
 Sen var man granne med Svampen.
 
 Inflyttsfika med mor o far o Lea.
 
 
 Jag fotade lite mer under hösten. 
 
 Det blev Halloween och Micke tog med mej på good old student-halloweenfest på Satin. Med hemmasnickrad gipsmask och bandyklubba kommer man långt. RIP Pelle Lindbergh. 
 
 Det kalasades på sushi på fars dag.
 
 
 
 Jag hittade till utegymmet vid naturens hus och kände ingen anledning till att betala för dyrt gymkort när detta funkade så bra. Mycket skönare att träna utomhus.
 
 Det skruvades cykel till den grad att jag blev tvungen att få den lagad. Men sen funkade alla tre växlar igen och dubbdäcken åkte på. Cykeln har fått jobba under vintern när bilen strulat.
 
 Punka på bakdäcket under en hel galen otursdag. Punka på min bil, trasigt avgasrör på Mickes bil och tusen spänn i böter för borttappad släpnyckel. 
 
 "vatt kän jo dooo?"
 Skäggade loss under Movember.
 
 Ännu en hockeysäsong var igång.
 
 Upptäckte att vi sålde riktigt vassa ugnar på jobbet. Blev tur till jourvårdcentralen där de limmade ihop mitt sarjade finger. 10 dagar senare gör min kollega mer eller mindre exakt samma sak. AFA ger mej 170kr och min kollega ca 1200. Har jag missat nåt? 
Sen blev kupéfläkten kaputt. Men jag lagade den. 
 
Men tills den var lagad fick jag hålla till godo med cykel i minusgraderna. Denna morgon fick jag snabbkonstruera en balaklava av en gammal mössa.
 
 Nästa stora bio-händelse! 
 
 Julafton på E40. 
 
 Resterna av juldagsfirandet hos mej. 
 
 Året avslutades hos Fredrik med nytt och fräscht tågspel. Årets sista dag var en riktigt dålig bildag. Kylarslangen lossnade i mina föräldrars garage så det blev bärgning hem. Senare på kvällen lånade jag Fredriks bil för att hämta mat på East west sushi. När jag och Karre kom tillbaka med bilen missade jag att släcka lyset i bilen. Fredrik fick en mindre trevlig överaskning ett par dar senare när batteriet var tämligen tomt. Men det var inget jag visste om när det ganska klena fyrverkeriet vid slottet förkunnade att det nu var 2016.
 
2016 kommer bli ett klassiskt år. Skidträningen är som sagt redan igång!