Jävla dag...

För att vara ute i god tid åkte jag och Micke till Marieberg kl 10 där vi först hoppade in på Toys R Us för att köpa 1-års present till lille Liam. Vi hade också bokat ett släp för att Micke skulle hämta nån bokhylla han hittat på blocket. När vi kom ut från leksaksaffären tyckte jag att nånting inte såg riktigt rätt ut med mitt ena bakdäck. Vid närmare inspektion kunde vi konstatera att det var punka. Härlig start på dagen! Det var nu ca 20 minuter kvar till att vi skulle hämta ut släpet. Jag drog mej till minnes att man kunde få en straffavgift om man inte hämtade släpet i tid så vi skyndade till fots bort till släputlåningsstället där vi hämtade nyckeln till släpet. Sen drog vi tillbaka till Toy R Us-parkeringen där det fick bli däckbyte och på med reservhjulet.
 
 
 
Micke hade koll på en däckfirma vid Holmens industriområde så vi tog vägen genom stan eftersom man fick köra max 80km/h med reservhjulet. Jag försökte köra så lugnt jag kunde för att inte äventyra nånting men stressen tog överhanden och jag höll på att missa ett rödljus vid Conventum vilket ledde till en skaplig tvärnit. Men allt höll. Vi lämnade in däcket på däckfirman som hoppades att de kunde ha däcket klart till kl 17. Min volvo fick parkeras hemma och vi gick bort till Micke och hämtade hans Volvo och åkte återigen ut till Marieberg. Det blev lite mer presentshopping på Ikea och lunch på nyöppnade burger king innan vi kopplade på släpet på parkeringen. Med kart-appen i högsta hugg navigerade jag åt Micke som kryssade med bil och släp bland rondeller och byggarbetsplatser. Slutligen nådde vi adressen där vi snabbt kunde hämta Mickes "nya" bokhylla. Väl hos Micke blev det elegant trottoarparkering och vi kånkade upp bokhyllar till hans lägenhet på tredje våningen. Nu var det bara att åka och lämna släpet så skulle vi ha gott om tid innan kl 17. Tänkte vi. På väg tillbaka mot Marieberg blev det dagens andra tvärnit i köbildningen på motorvägspåfarten. Men allting höll. Till slut var vi äntligen på släputlåningsparkeringen och skulle bara haka loss släpet när jag får får frågan av Micke " du hade nyckeln va?" Nä jag hade ingen nyckel. Och Micke hade ingen nyckel. Varken i jackfickor eller i bilen låg det någon nyckel till släpet. Det var bara att kasta sej in i bilen och åka tillbaka hem till Micke och leta i hans lägenhet. Nä, inte där heller. Aja, en borttappad nyckel kan väl inte kosta så mycket. Nu var det lite mer bråttom eftersom jag skulle hämta mitt däck kl 17. När vi kommer ner igen till Mickes bil upptäcker vi att hans avgasrör hänger på sniskan under kofångaren. Det hade gått av! Trots detta körde vi tillbaka marieberg, berättade om missödet med nyckeln och fick nästa chockbesked; det kostade tusen spänn att sumpa nyckeln! Hela grejen med att låna detta släp var ju att det inte skulle kosta nåt! Vi fick ta smällen och sen stressa vidare till däckfirma och bilverkstad. Avgasröret band vi upp med hjälp av stroppar som Micke hade i bakluckan. Micke släppte mej vid min parkering så jag kunde plocka upp min bil och åka och hämta däcket. Jag var där kvart över 17. Lagninigen gick på 200 kr. Helt ok. Men fälgen var enligt däckbytargubben "riktigt riktigt riktigt dålig (det kan ha varit ett "riktigt" till)". Antagligen är övriga tre däck i lika dåligt skick. Vill inte tänka på vad nya fälgar skulle kosta.Åkte till Statiol vid svampen och bytte tillbaka däck och kollade luften i alla däck. När jag kom hem drog jag på mej löparstället och stack iväg till Vena-spåret för att springa bort lite frustrationer. Det hade fällts träd rätt över spåret vilket gjorde framkomligheten något begränsad. Vid ca tre kilometer högg det till i höger vad. Färdigsprunget för denna vecka. Jävla dag! 
 
Alltså alla dessa försök att spara pengar. Det slutar alltid med att det blir dyrare. Undrar om man ska börja tänka tvärtom. Alltid välja de dyraste alernativen. Typ börja åka hyrlimosin till jobbet, beställa svindyr catering-mat på lunchen, beställa hem svindyra kanalpaket till teven, köpa en ferrari, skaffa en butler och köpa ett slott i provence. Vem vet, det kanske blir billigare så...