flyttad!

Det var i onsdags det hände. Med ett lånat släp från jobbet kom jag åkandes i min volvo längs Markgatan. När jag närmade mej korsningen vid vilken min (nu f.d.) lägenhet låg såg jag att det en bit rakt fram står en står schacktlastbil och blockerar infarten till min gård. Jag måste ju ta vägen nånstans med mitt släp så jag övervägde att svänga till vänster. Men där ser jag bara en smal passage mellan de parkerade bilarna och ingen som helst chans att kunna varken parkera eller vända. Jag övervägde sen att svänga höger men se där var det enkelriktat åt andra hållet. Kan inte åka framåt, vänster eller höger. Backa är inte att tänka på i vanliga fall och med ett släp påhängt defenitivt otänkbart. Vad göra? Jag krånglar in bilen på de meter som finns kvar av gathörnet så släpet hamnar en bit ut i korsningen. Jag hoppar ur bilen och hittar två lediga platser längs Markgatan. Naturligtvis inte tillsammans. Jag kopplar från släpet och knuffar in det till en av de lediga platserna och parkerar sen bilen på den andra. Smidigt värre. Härlig start på flyttdagen! Puls? jo då. Efter en stund kom grävgubbarna som lastbilen tillhör tillbaka från lunch. Efter lite samråd med dem fick jag hjälp av tre av dem att knuffa in släpet på gården medan de flyttade undan lastbilen. Jag passade snabbt på att köra in volvon också. Hade det inte varit för en grävgubbes dirigeringar hade jag haft en backspegel mindre på bilen idag. Kunde andas ut till slut. Nu var det fritt fram att börja kånka!
 
 
En stund senare dök kollegan Madde upp och vi beslöt att äta flyttpizzan innan vi började lyfta. På morgonen hade vi båda varit på morgontidig kick off med jobbet. Vi körde på med kartongbärandet i ca tre timmar, hann med ett fullt lass till nya lägenheten. Tidigare på dagen hade jag hämtat nycklarna och faktiskt sett lägenheten för första gången. Tur att den såg bra ut!
 
Senare på eftermiddagen anslöt Bosse, Savis, Kamelen och Micke när Madde behövde smita iväg till en kissnödig vit boxer vid namn Marley. det hivades möbler och grejer i hejdundrande tempo och snart hade två lass körts och gamla lägenheten tömts. Släpet hann återlämnas innan Ikea stängde och det blev mer flyttpizza med grabbarna.
 
utsikten från vardagsrummet
 
Nu börjar jag komma i ordning lite i nya lägenheten. Jag fick tillgång till förrådet idag så kan börja ställa undan tomma kartonger.    
 
Balkongfika med mor, far och Lea
 
Viktigaste inredningsdetaljen är på plats!