"Ni tjejer snackar om att föda barn..."

Ja som ni kanske fattar har jag legat för ankar hemma i soffan de senaste fyra dagarna. Hosta, snor och feber.  Allmänt kraschad i kroppen. Bra start på nya jobbet! Har betat av Game of Thrones säsong ett och nästan hela säsong två samt några kapitel i tredje boken. Fått boka om tiden på bilverkstan till nästa vecka. Måste snart styrka min frånvaro med sjukintyg, har aldrig behövt göra det förut. Kul med nya upplevelser!  
Titeln på inlägget är hämtad från en gammal reklamfilm. När man ligger hemma och är sjuk hinner man se några stycken och några av dem får mej att undra hur våra kära reklam-makare egentligen mår.
En lånetjänst som Lendo borde väl rimligtvis försöka bygga upp en marknadsföring som bottnar i förtroende och seriositet. I stället filmar man nån fånig kostymklädd Leif-"Loket"-Olsson-kopia som sitter i ett tält och fjantar sej med vildmarkens mest ostämda gitarr. Jorå, honom skulle jag anförtro med min ekonomi.
En annan ganska intetsägande reklam är en bilreklam (reklam-makarna har lyckats så pass bra att jag glömt vilket märke). Nån slags diktator står och skanderar att från och med nu får folk bara köra EN bil och nån i folkmassan frågar varför. Hela poängen är att vi hela tiden trott att det bara funnits ett val. Va? Jag har sedan ganska länge vetat att man kan välja mellan olika bilar om man vill köpa sej en. Och jag är inte ens intresserad av bilar. Upphovsmakaren till denna reklam måste på något sätt tro att muren mellan öst och väst fortfarande står orörd och att trabanten plötsligt fått konkurrens. Ja, suck. Bilar som är ritade efter naturens rörelser. Skulle det vara ritade efter onaturliga rörelser? Och vad är i så fall en onaturlig rörelse? Finns det bilar som med ena bakhjulet kan klia sej själva på taket? För ett tag sen gick det en bilreklam som sa ungefär: "Vi skulle kunna visa dej vindlande bergsvägar, prata tekniska inovationer...(massa andra vackra och bra grejer)... och massa specialeffekter. Men vi vill bara visa dej ;det här " och så panorerade man åt sidan och där stod den. Bilen. Jag fick ju känslan av att det inte fanns så mycket vackert och bra att säga om den där bilen. Då hade man väl sagt det i reklamen? Sen kräks jag på den där bilreklamen där folk i frankrike står och minns var, när och hur de sett nån ny bil-usling och hur magiskt och mystiskt det var. Det kanske mest speglar mitt ointresse för våra fyrhjulta vänner och mitt något ansträngda humör efter fyra dagar i huvudsakligen horisontal-läge under ett täcke.
Kollar på hockeyallsvenskan på tv10. Försökt börja följa NHL lite smått. Mitt gamla favvolag sen hockeybildstiden Philadelphia Flyers tog första segern igår. Synd bara att man är för fattig för att ha rätt tv-kanaler och bor fel tiszon, annars hade man kanske kunnat följa de dära matcherna i amerikat. 
Min förstafemma för veckan blir: 
  1. Te
  2. Ingefära
  3. Honung
  4. Ipren
  5. Snytpapper