"Sommarn dör, dé é därför, ja é lessen ikväll"

John Holm, han kunde säta ord på saker, han.
 
Ja nu sägs det lite här och var att sommarens sista dag är här (och har nu passerat). Denna dag spenderade jag på en massagebänk till att börja med, sen på en buss ut till Åsta, sen i stugan hos far. Vi kånkade upp båtar ur vattnet, lagade mat och pratade Pondus Cup-minnen. Det var 19 grader ute när vi åkte bil in till stan vid 19-snåret. 
 
Har inte skrivit så mycket här på sistone då det mest blir fokus på den andra bloggen. Men tänkte ändå att jag skulle ta att försöka summera sommaren lite. Nu när den tydligen är slut.
 
Så här såg man ut vid ett flertal tillfällen i början av sommaren. Då var det träning inför Vätternrundan som gällde. Det cyklades till Arboga och Fellingsbro mestadels. Denna bild är från mitt längsta träningpass som mätte ca 11 mil.
 
Det blev även en del löpning i början av sommaren. Här ett gäng trötta men glada ikea-ner som sprungit Studenthalvans 5 km i Markaspåret.
 
Det blev flera turer ut till stugan för att hälsa på mor o far o Lea.
 
Fotbolls-EM inleddes med sedvanligt tippande.
 
Det firades riktig "redneck"-midsommar i Freddies stuga med luftgevär, luftpistol, såg-tävling, flytrings-race m.m.
 
 
Dagen efter midsommar plockade jag och Micke upp P-zon och styrde kosan mot Göteborg. Där blev det pingis i parken, pizzabullar, kattklappning, EM-tittande och sommarens första Bruce-konsert! Efter konserten blev det "drive all night" för mej och Micke då det var instämpling 8.30 för mej dagen efter.
 
Det löptränades i Vena-spåret i syfte att jaga km till Lidingöloppet i höst.
 
Jag och kollegan Sofie kämpade oss igenom 30 mil på cykel och Vätternrundan var avvklarad!
 
Tog nån enstaka fotopromenad och fångade traskande vattenfåglar vid Oset.
 
Årets finaste dag inföll sej. Tyvärr var det inte samma dag som vi bestämde oss för att ställa till med grillning. Men Karres parkering dög rätt bra den också.
 
Projekt Ingefära började gro och paprikorna växte till sej på balkongen.
 
Del 3/4 av klassikern kunde läggas till handlingarna ; Vansbrosimmet. Det åskade och haglade på start men i mål sken solen. Jag och Sofie firade med pizza i Nora på hemvägen.
 
Här, vid Alnängarnas utegym har jag spenderat många timmar i sommar. Starkare verkar jag bli. Bästa gymmet! Inte sällan har Lagerbjelke passerat under träningspassen.
 
Ytterligare ett spår med utegym upptäcktes. Lillåspåret kommer springas fler gånger framöver.
 
Hittade ett sällskapsspel i min smak!
 
Kom på att jag ju har en rätt bra balkong nära mej dit man kan ta med sin bok.
 
Semester! Hann knappt stämpla ut förrän vi var på väg till Göteborg igen! Vi hyste in oss hos P-zon igen (dock utan P-zon denna gång). Vi letade på Slottsskogen där det kastades finfina forehands (av vissa) och sommarens andra Bruce-konsert avnjöts! Han körde igenom hela The River-skivan.
 
Sommaren bjöd på några resor till Köping vilka kulminerade i ett besök på Kolmården. Dock stannade resorna här. Men det var en kalasbra sommardag!
 
Jodå det kastades frisbee även hemma i stan denna sommar. Sänkte mitt PB till 68 på Hästis. Förlorade en disk till den svarta ån även i år.
 
 
Sista veckan på semestern hyste jag och Lea in oss i stugan medan mor o far åkte till Tallinn. Det blev grävprojekt för det kommande trädäcket. Samma trädäck fikade jag och far på tidigare idag, faktiskt. Under hundvaktarveckan besökte vi också P-zon som hängde i Ånnaboda.
 
Näst sista semesterdagen sprang vi i allsköns färgmoln i Color Me Rad. Några dagar senare skulle jag testa att springa på det bästa sättet man kan springa på, nämligen barfota. Efter 3 km sträckte jag mej i vaden.
 
Trots halvtrasig vad lyckades jag tillsammans med Mathias ta mej igenom Action Run 1,5 vecka efter skadans uppkomst.
 
Tre luriga filurer lirade boule i parken och tog några öl på stan på augustis sista fredag.
 
Ja det var något av vad sommaren bjudit på. Nu väntar en bilfri höst med Lidingölopp, kanske ett zombielopp, mer träning, ingen hockey, kanske blodgiveri, isolerande av stuggolv, vem vet... bollen är rund. 
 
"Öde strand, möter vågen när den slår mot land..."