Diskar, ny bil och ny säsong

Den röda Seat Ibizan som jag ägt i ca två år blev såld i förra veckan. Bilen har hängt med i familjen sen strax efter jag tog körkort. Anledningen till att den skaffades var för att någon ( ehum...) slirade av vägen med Seatens förgångare, en vit Nissan Sunny. Sunnyn blev emellertid lagad och under några veckor kunde jag köra den nästan som min egen bil. Sen blev den snodd. Min första egna bil köpte jag 2005 när jag flyttat till Brickebacken. Första egna lägenheten (hade delat innan), första fasta jobbet och såklart första bilen som blev en Peugoueoa.... Pärså! Den läckte in vatten när det regnade, växellådan hoppade spontant i neutralläge när man som minst anade och den krockade en tidig vintermorgon med ett rådjur. Skadan var lätt lagad. 2007 såldes den. Det var en solig dag. Har för mej att det var ganska fint väder när jag sålde Seaten också. Jag hann ju knappt trycka på "lägg in annons" på Blocket.se förrän det började tuta i mobilen. Blev lite skeptisk eftersom jag uttryckligen bett om att bli kontaktad via mejl. Men men 3 timmar senare var den såld i alla fall. Fick helt ok betalt för den. Nyss kom jag hem från en storhandlling på Coop med nya bilen, en Volvo V70. Känns helrätt att köra volvokombi när man är singel! Borde jag skaffa villa och vovve också? 
 
Det är dock skönt att ha en större bil när man är tre pers som på en ledig dag ska packa sej iväg och kasta lite frisbee-diskar på banan vid universitetet. Denna sport verkar ha fångat de flesta i gänget under sommaren. Till skillnad från vanlig "moderat-bandy" så kostar detta ytterst lite och jag tror inte man behöver oroa sej för klädkoder. Största brydderierna i denna sysselsättning består i regel av ofrivilliga bad eller trädklättringar i syfte att rädda tillbaka rejält bortkastade diskar. Fast hittills har jag bara gått plus i antal diskar då jag hittat ett par "bortkastade" längs banorna. Det blir bra med motion på en 18-korgs runda. Vi har börjat köra med halvvägs-fika. Än har jag inte riktigt greppat detta med att räkna par. Normalt är ju par lika med 2 men i golf kan dessa 2 vara både 3 och 4 och säkert 5 också. Om banan har par 3 och man går i på 2 kast så är man 1 under par fast man kastat ett par.... kast. Golf och tennis... kunde de inte bara räkna vanligt? Som i hockey. Gör man 1 mål så räknas det som 1. Utom ibland då det räknas som 0 men det beror i regel på att domaren är blind.
 
Utöver frisbeegolfande, löpning och gymmet så består mitt sportsliga engagemang återigen av statistikräknande på Örebro Hockeys hemmamatcher. Försöker pussla in så många matcher jag kan mellan passen på Ingvars imperium. Under september har det faktiskt glesnat ganska mycket i antal arbetspass vilket kanske skulle oroa andra men jag har bara kännt att det varit väldigt skönt. Jobbat som en blådåre sen åtminstone februari och i slutet på sommaren har känts i kropp och knopp. Haft svårt att hitta nån riktig energi. Fick inte den fasta 37/h/vecka-tjänst jag sökt och det kanske t o m var tur. Räknade att jag var ledig 12 eller 13 hela helger förra verksamhetsåret (sept-sept). Har också klurat på faktumet att jag inte haft semester (alltså ledigt utan oro för att man är arbetslös och inte "ledig så länge inte jobbet ringer") sen långt innan jag ens började på Ikea. Kanske är dags snart?
 
När jag var liten tänkte jag att alla jobbade som pappa gjorde; 8-17 och måndag till fredag. Så skulle jag också jobba. Det slog mej aldrig att vissa, som t.ex. min mor (!), jobbade nätter och helger också. Nu ca 15 år efter mitt första jobb nånsin har jag insett att jag nästan uteslutande har jobbat allt annat än 8-17 och måndag-fredag. Jag hade i och försej en gång ett sommarjobb på 3-4 veckor hos min nuvarande hyresvärd när jag var 17...